W Legnickim Pogotowiu Ratunkowym

1 czerwca 2017 roku, dokładnie w Dzień Dziecka mieliśmy okazję zaprezentować urządzenie WRP załodze Pogotowia Ratunkowego w Legnicy. W niedalekiej przyszłości w województwie dolnośląskim zostaną tylko 2 centra powiadamiania ratunkowego – Wrocław i Legnica. O ile dyrektor pogotowia we Wrocławiu oficjalnie nie chce się wypowiadać na temat współpracy w zakresie WRP, o tyle załoga w Legnicy chce pilotować nasz projekt. Po krótkiej prezentacji zebranym, odpowiadaliśmy na pytania. Pan dyrektor Andrzej Hap stwierdził, że po „zapięciu” wszystkich potrzebnych dokumentów, przede wszystkim umowy między Fundacją Ludzie Jesieni a Pogotowiem, umowa zacznie obowiązywać. Nie będziemy dzisiaj jeszcze czegokolwiek ogłaszać. Poczekamy na podpisanie dokumentów, które obecnie są sprawdzane przez prawników.