„Nie daj się czadowi” w Prusicach

19 kwietnia 2017 roku w prusickim GOKiS-ie o godzinie 17.30 wystartowaliśmy z naszą kampanią społeczną „Nie daj się czadowi”. W czasie okołogodzinnego pokazu staraliśmy się przedstawić przybyłym gościom wszystkie zagrożenia związane z tlenkiem węgla. Trzy zrealizowane przez naszą Fundację kilkuminutowe filmy oraz dwie prezentacje, gościnny udział strażaków, pokaz skuteczności czujek czadu z zastosowaniem prawdziwego gazu CO spodobał się przybyłym. Na zakończenie każdy uczestnik otrzymał wysokiej klasy detektor tlenku węgla Fireangel oraz uczestniczył w losowaniu atrakcyjnych innych nagród, między innymi sześciu markowych glukometrów Bayera. Następna edycja pokazu już 10 maja 2017 roku, także w Prusicach, i także moc atrakcyjnych nagród dla uczestników. Projekt Nie daj się czadowi współfinansowany ze środków Gminy Prusice.